Over

Mijn naam is Ludo Struijk, oprichter van Pepereiland. Geboren in Dronten in de polder, opgegroeid in een klein Limburgs dorp. Na een studie Commerciële Economie in Eindhoven heb ik mijn Master Communicatiewetenschap behaald aan de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens mijn studie werkte ik voor online zoekmachine Kelkoo en op de redacties van de Amsterdamse televisiezender AT5 en radiozender 3FM. De ‘muziekindustrie’ bleek me goed te liggen; tussen 2008 en 2012 werkte ik ruim 3,5 jaar bij Universal Music in Baarn. Eerst als content manager voor Heineken.nl, later als online & social media manager.

In 2011 vertrok ik enkele maanden naar Argentinië om Spaans te leren en begeleidde ik als Project Manager bij MeetIn een ondernemersreis naar China.

In 2013 begon ik bij Agents After All. Daar was ik vier jaar verantwoordelijk voor alle online marketing en social media. In die rol hield ik mij bezig met de online carrières van artiesten en de promotie van concerten en festivals. Ik begeleidde de lancering van vele websites en apps en in samenwerking met Scrollytelling produceerde ik scrollverhalen voor onder meer Stephanie Struijk, Rico, Sticks & Typhoon en Concert at SEA.

In mijn werk streef ik er altijd naar om veel zelf uit te proberen en te doen. Daardoor ontwikkel ik me in de breedte en leer ik veel. Ik heb ontdekt hoe belangrijk het is dat een verhaal op de juiste manier wordt verteld. Het is mijn missie om individuen en organisaties te helpen bij het vertellen van hun verhaal.

Pepereiland?

In maart 2017 heb ik Pepereiland opgericht.

Peberholm (“Pepereiland”) is een klein kunstmatig eiland in het Deense deel van de Sont. Het is aangelegd vanwege de bouw van de Sontbrug die sinds 2000 Denemarken met Zweden verbindt. Je kent de brug misschien van de televisieserie ‘The Bridge’.

Ik woon momenteel in het Zweedse Malmö. Met één been in Scandinavië en één been in Nederland vond ik het een mooi moment om mijn ‘eigen’ Pepereiland te creëren.

Foto: Wei-Feng Xue
Foto: Wei-Feng Xue (2013) – Bekijk op Flickr